Computeronderzoek

Talrijke fraudes kunnen tegenwoordig succesvol aan het licht worden gebracht dankzij de gegevens die op de computer van een betrokkene worden aangetroffen. Soms zijn die gegevens makkelijk toegankelijk, maar vaak zijn ze beveiligd met een wachtwoord of zelfs reeds gewist. Door middel van gedegen computeronderzoek zijn er echter mogelijkheden om die informatie alsnog boven water te halen. Belangrijk is dat dit onderzoek wordt uitgevoerd door een hierin gespecialiseerde partij zoals BRS Bedrijfsrecherche.

Een computeronderzoek betekent eigenlijk een digitaal sporenonderzoek. Bijna alle activiteiten die iemand op een computer of laptop uitvoert, laten sporen achter. Soms op de computer zelf en als de computer gekoppeld is aan een server, dan is ook daar veel informatie te vinden. BRS Bedrijfsrecherche is in staat om deze informatie te reconstrueren en veilig te stellen, zodat deze gebruikt kan worden tijdens een eventuele gang naar de rechtszaal.

Deze informatie kan bestaan uit het achterhalen van cruciale data en tijdstippen, maar ook uit het grondig in kaart brengen van door de betrokkene bezochte internetpagina's, uitgeprinte documenten, verwijderde bestanden, agendabestanden, e-mailverkeer, enzovoort. De onderzoekers van BRS Bedrijfsrecherche kunnen zo vaststellen of en in welke mate er sprake is geweest van hacking, bedrijfsspionage of het uitlekken van gevoelige of vertrouwelijke informatie. Tevens kan de dagelijkse werkbesteding van een medewerker zorgvuldig in kaart gebracht worden.

BRS Bedrijfsrecherche kan een computeronderzoek op vertrouwelijke en discrete wijze uitvoeren en rapporteren, eventueel in samenwerking met uw eigen netwerk- en systeembeheerder.

Voor het laten uitvoeren van een computeronderzoek of meer informatie hieromtrent, kunt u contact opnemen met een adviseur van BRS Bedrijfsrecherche.