Concurrentie- en relatiebeding

In veel contracten wordt tegenwoordig een concurrentiebeding en/of een relatiebeding opgenomen. Zeker in het huidige kwetsbare economische milieu is dat voor veel ondernemers een noodzaak. Hierdoor verzekert u zich als werkgever ervan dat uw vertrekkende medewerker niet op een steenworp afstand van uw onderneming een concurrerend bedrijf begint, bij de concurrent in dienst treedt of bij zijn vertrek ook uw belangrijkste klanten of gevoelige bedrijfsinformatie meeneemt. Klinkt prima op papier, maar hoe gaat u dit onderzoeken in de praktijk? Wel, voor al deze zaken kunt u terecht bij BRS Bedrijfsrecherche.

Zelf onderzoek doen naar een medewerker van wie u vermoedt dat hij zich schuldig maakt aan concurrentie- of relatiebeding is niet altijd makkelijk. Waar begint u en hoe pakt u dat aan? En hoeveel kostbare tijd gaat daar voor u inzitten? De medewerkers van BRS Bedrijfsrecherche weten daarentegen precies hoe ze te werk moeten gaan. Vaak is dit een combinatie van observatie van de betrokkene, alsmede computeronderzoek op zijn pc.

De bevindingen van BRS Bedrijfsrecherche worden bovendien altijd schriftelijk vastgelegd in een rapport, ter ondersteuning van een schadeclaim of juridische procedure.

Heeft u een vermoeden of signaal dat een van uw (ex-)medewerkers zich niet aan zijn of haar concurrentie- en/of relatiebeding houdt? Neem dan gerust contact op om de zaak te bespreken met één van onze adviseurs van BRS Bedrijfsrecherche.