Gratis Fraudescan

Gaat ook 6% van uw winst verloren door interne fraude!

Gratis Fraudescan

Niet verklaarbare voorraadverschillen, onterecht ziekteverzuim, kasverschillen, geruchten over misstanden. U heeft daar als ondernemer vast en zeker mee te maken gehad. Maar heeft u wat met deze signalen gedaan of denkt u dat dit allemaal wel mee zal vallen?

Onderzoeken wijzen uit dat gem. 6% van het bedrijfsresultaat vaak verloren gaat aan interne frauduleuze praktijken van werknemers. Zeventig procent van de werkgevers heeft, volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, werknemers met financiële problemen. Een privéprobleem zou je denken. Toch zijn schulden ook voor de werkgever een probleem.

Werknemers met financiële problemen melden zich vaker ziek, presteren minder en plegen vaker fraude. Denk bv. aan de lief-en-leed-pot die opeens leeg is, het geld voor het teamuitje dat ineens verdwijnt. Tegenwoordig zijn het niet alleen werknemers met een klein inkomen die schulden of geldproblemen hebben. Werknemers met een groter inkomen raken ook regelmatig in de financiële problemen.

In grote organisaties leiden financiële problemen bij een kwart van de werknemers tot fraude of diefstal. Ook is de verleiding om geld te lenen van collega's voor een werknemer met geldzorgen groot. Voor het onderlinge vertrouwen en de sfeer op een afdeling is fraude of diefstal en regelmatig geld lenen funest.

BRS bedrijfsrecherche
BRS bedrijfsrecherche heeft jarenlange ervaring om elke vorm van interne fraude of diefstal inzichtelijk te maken en daar discreet, en in overleg met u, een stokje voor te steken. BRS bedrijfsrecherche helpt u bij het opsporen van fraude binnen uw bedrijf en het voorkomen hiervan in de toekomst. Benieuwd hoe onze adviseurs naar uw organisatie kijken en mogelijk zwakke plekken zien in de (interne) bedrijfscontrole?

Wij bieden u de mogelijkheid om middels een gratis quickscan een indruk te krijgen van hoe de situatie er bij u voorstaat. Maak gebruik van deze mogelijkheid en voorkom financiële schade door frauderende medewerkers.
Laat vermoedens of signalen van fraude of diefstal niet op zijn beloop, maar bedenk wel dat een valse beschuldiging of het niet volgen van de juiste procedures, u juridisch duur kan komen te staan.

Een ding staat vast. Frauderende werknemers stoppen nooit! Roep daarom interne fraude of diefstal snel een halt toe en neem contact met ons op voor een gratis quickscan.