Diefstal in verzorgingstehuis

Psycholoog René Diekstra heeft beelden gepubliceerd waarop te zien is hoe een bejaarde vrouw in een verzorgingstehuis bestolen wordt. De beelden zijn te zien op de website DailyChannelTV.com

Diekstra meldde al eerder begin deze maand over de beelden te beschikken. Nadat het geld dat familie regelmatig in de portemonnee van de oude vrouw deed voor dagelijkse uitgaven steeds wel heel erg snel opraakte, bracht de familie een opnameapparaatje aan.

Op de opnames was te zien hoe een personeelslid, na de vrouw eerst op het toilet te hebben gezet, de portemonnee uit haar tas pakte en daar geld uithaalde.

De psycholoog stelt geschokt te zijn door commentaren van onder meer de politie, dat nergens zoveel wordt gestolen als in zulke tehuizen, maar dat bewijs steeds ontbreekt. Een oproep begin deze maand aan mensen met soortgelijke ervaringen om zich te melden, leverde volgens de psycholoog al honderden e-mails op.

Diekstra deed aangifte van de roof in het verzorgingshuis in de regio Amsterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten de zaak in behandeling te hebben en nog een aangifte te hebben ontvangen. Het OM is overigens niet blij dat mensen dergelijke beelden op internet zetten, ook al is de dader onherkenbaar, zo stelt een woordvoerster. Eerder kondigde de Vereniging Eigen Huis aan beelden van inbrekers online te zetten.

Klik hier om het filmpje te bekijken.