Risicomanagement

Het in kaart brengen van structurele bedrijfsrisico's en de implementatie van strategisch risk management, is voor veel bedrijven en organisaties niet iets waar ze dagelijks bij stilstaan. Er zijn dan ook slechts weinig bedrijven die risicomanagement als aandachtspunt op de agenda hebben staan. Toch zijn bepaalde risico's belangrijk om bij stil te staan. Zeker wanneer ze het bedrijfsresultaat negatief kunnen beïnvloeden. Het reduceren van risico's en het toezicht en beheer ervan staat bij BRS Bedrijfsrecherche hoog in het vaandel.

BRS Bedrijfsrecherche kan risico's op een aantal manieren benaderen, waarbij vaak gezocht wordt naar de juiste combinatie van maatregelen voor uw specifieke situatie:

BRS Bedrijfsrecherche besteedt ook aandacht aan bewustmaking van risico's. Hiertoe wordt bijvoorbeeld de heersende bedrijfscultuur kritisch onder de loep gelegd. Ook het trainen en begeleiden van afdelingsmanagers in de stappen die ze kunnen nemen, speelt hierbij een belangrijke rol.

BRS Bedrijfsrecherche adviseert u graag verder over wat we samen kunnen doen op het vlak van risicomanagement binnen uw bedrijf of organisatie. Klik hier om een adviseur te spreken of als u wenst dat wij contact met u opnemen.